Beatbox steunpilaar Testoteron II van iNtrmzzo

iNtrmzzo 2019.

Een sterk en origineel beeld: doodskist op toneel, kandelaren en vier mannen in donker pak zingen ‘Agnus Dei’ om daarna de grafstemming ruw te onderbreken met een rap. We zijn aanwezig bij een herdenkingsdienst van ‘Slachtoffers die gesneuveld zijn in de film’ verzorgd door close-harmony groep  iNtrmzzo. 

In hun vorige theaterprogramma  ‘Testosteron I’ schotelde het viertal ons muzikale citaten uit bekende films voor en dat doen ze in ‘Testosteron II’ nog eens dunnetjes over. Enkele magere themalijntjes moeten de voorstelling een geraamte geven. Clemens Schmuck is met zijn steengoede  beatboxgeluid wederom de steunpilaar van het gezelschap.

Ook in deze show maken de heren elkaar met mannengrappen het leven zuur. Het grootste slachtoffer is Schmuck met zijn Duitse achtergrond. Hij krijgt geen knuffels en hij wordt gedwongen aan het eind van de voorstelling iets te bekennen. Tjidde Luhrs refereert naar zijn eerste filmervaring met oom Dick die priester is en niet van hem af kon blijven.  Wouter Kronenberg brengt een ode aan Lady Di op doedelzak met een ‘I'll always love you’ uit ‘The Bodyguard’, maar dat mislukt komisch. Als meervoudig gehandicapte Superman doet Merlijn Dijkstra hilarisch het bekende samba nummer uit de film ‘The Mask’ na. 

‘Testosteron II’ is qua  toneelbeeld uitgekleed en het draait vooral om liedjes.  De verkleedpartijen en attributen zijn minimaal om de voorstelling leven te geven. Je ziet hun bekende sketch met legerhelmen waarbij ze keihard met plastic pijpen op elkaars hoofd slaan. Een hit. De interactie met het publiek is een terugkomend onderdeel.  Het publiek zingt graag mee en werkt mee als Luhrs met een Freestyle rap iets probeert  te verzinnen op een naam. 

Er wordt wat geschmierd en opvallend is dat in bijna elk liedje wel iets van onderbroekenlol-grapjes zit. Dat is niet altijd leuk. Op een gegeven moment weet je het wel als Dijkstra weer met zijn mond  zit te lebberen naar vrouwen in de zaal. Daarnaast wordt het grote effect wat de heren met een dikwijls mooi gezongen lied weten te bereiken, sentimenteel of niet, om zeep gebracht door er meteen flauwe absurdistische grapjes overheen te maken; jammer.  Dan maar geen filmcitaten, maar Schmucks succesact die met beatboxgeluiden op zoek gaat naar zenders op de radio; geweldig. 

Testosteron II door iNtrmzzo. Regie MichaĆ«l van Buuren. Bijgewoond: 3 februari 2011 in Theater Singer Laren.  www.intrmzzo.com


Artikel eerder verschenen in de Gooi- en Eemlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten